Royal Dutch Shell Group .com

ShellNews.net: Dutch Newspaper/website Article on the Donovan/Royal Dutch Shell Domain name battle: “Mijn god, die layout” (Posted 6 June 05)

 

By Alfred Donovan

 

The article printed below in the Dutch language was published yesterday in The Netherlands. In is accessible via the “The Mirror” newspaper.

 

It has attracted 30 reactions from visitors to the Dutch website up to today.

 

A contribution from Konnie Kipke says “Mijn god, die layout”. The gentleman does not seem overly impressed with the royaldutchshellplc.com website.  

 

THE ARTICLE

 

Hoogbejaarde Brit zit Shell dwars

Gepost door Gertjan (Kozzmic) - Bron: Algemeen Dagblad

Gepubliceerd: zondag 5 juni 2005 @ 01:02

 

De 88-jarige Engelsman Alfred Donovan is de strijd aangegaan met de Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell. De militaire veteraan heeft de domeinnaam www.royaldutchshellplc.com ingepikt. Royal Dutch Shell PLC is de naam waaronder het bedrijf in de loop van dit jaar verder gaat.

 

Donovan voerde in de jaren negentig een promotiecampagne voor Shell in het Verenigd Koninkrijk, en zegt daar te weinig geld voor te hebben gekregen. Zijn website bevat een grote hoeveelheid artikelen over het olieconcern en vooral de problemen waarmee Shell de afgelopen tijd te maken heeft gehad. Het bedrijf is daar niet blij mee, en heeft de World Intellectual Property Organization ingeschakeld om de rechten over het domein te verwerven.

 

De hoogbejaarde man laat in een interview met The Wall Street Journal weten dat het hem niet om geld te doen is. Met zijn actie wil hij zoveel mogelijk bezoekers naar zijn site ShellNews.net lokken. Dat Shell de afgelopen tijd zo slecht in het nieuws is geweest 'is mijn schuld niet', stelt Donovan. Overigens ontkent het bedrijf dat het in het verleden zijn verplichtingen tegenover de man niet is nagekomen.

 

http://frontpage.fok.nl/nieuws/54709

 

http://themirror.nl/?offset=50&id=13&PHPSESSID=41c3ad6fac9bf2b03feb5f817afb9fb4

 

Click here for ShellNews.net HOME PAGE


Click here to return to Royal Dutch Shell Group .com